Postní sbírka 2019: Návrat domů, do Sýrie!

I letos se v našem sboru připojujeme k Postní sbírce Diakonie ČCE. Letos se koná pod heslem „Návrat domů“ a míří na pomoc rodinám syrských válečných uprchlíků, aby se mohli vrátit zase domů. Snadné to rozhodně není a ještě dlouho nebude…

Válečný konflikt v Sýrii se postupně uklidňuje. Spolu s tím roste naděje uprchlíků na návrat domů. Cesta zpět je však velmi komplikovaná. V Sýrii stále není bezpečno. Města a vesnice jsou zničené. Lidé obtížně hledají obživu. Syrské rodiny jsou přitom po letech na útěku vyčerpané – fyzicky, psychicky i finančně. Jejich situace je naléhavá.

 

Jak budeme letos pomáhat?

V Sýrii připravuje Diakonie ČCE nový projekt. Lidem, kteří se vracejí do své válkou rozvrácené vlasti, je potřeba zajistit základní podmínky k životu – především potraviny. V Libanonu pokračuje Diakonie ČCE v podpoře konkrétních uprchlických rodin. Vedle potravinové pomoci půjde o zajištění základních věcí do domácností, jako jsou přikrývky nebo topení. V Jordánsku lidem nejvíce zasaženým válečnými traumaty poskytne Diakonie ČCE psychosociální podporu. Dětem nabídne možnost zpracování emocí pomocí brazilského tance Capoeira.

 

Jak můžete přispět?

V našem sboru je připravena kasička, která tam bude pro vaše dary až do Velikonoc!

Přispět ale můžete i přímo. Snadné je to přes formulář na webu Diakonie ČCE. Pokud platíte kartou, je to zdaleka nejrychlejší. Můžete peníze také poslat převodem na účet. Číslo transparentního účtu je 2400384700/2010. Variabilní symbol letošní Postní sbírky je 302.

Všechny potřebné informace a aktuality najdete na webu postnisbirka.diakonie.cz

Děkujeme za vaši pomoc!

Vzkaz synodního seniora Daniela Ženatého k letošní postní sbírce

 

 

Comments are closed.