Svatý týden velikonoční v našem sboru

Svatý týden velikonoční v našem sboru:

Bohoslužby Květné neděle 14. dubna začínají u nás ve sboru v tradičních 9:00, kázání bude číst br. Luděk Pelc.
Na Zelený čtvrtek 18. dubna se sejdeme k bohoslužbám v 18:00. Kázat bude a Večeři Páně vysluhovat naše sestra farářka Daniela Brodská.
Na Velký pátek 19. dubna se koná už tradiční ekumenická pobožnost Křížové cesty ulicemi města Vrchlabí. Sraz je v 16:15 v katolickém kostele sv. Vavřince. Po dalších 14 zastaveních a zhruba hodinovém putování dojdeme k faře československé církve, kde Křížová cesta cca v 17:15. končí. Křížovou cestu povedou společně katolický farář P. Jiří Šlégr a československý farář br. Vladimír Hraba.

Po ekumenické křížové cestě městem se na Velký pátek sejdeme opět v 18:00 u nás ve sboru k bohoslužbám se čtením Pašijí. Bohoslužby povede opět sestra Daniela Brodská.

Závěr Svatého týdne velikonočního strávíme s velikonoční vigilií v evangelickém kostele ve Strážném. Začínáme na Bílou sobotu 20. dubna ve 21:00 u ohně před kostelem a vigilní bohoslužby povede jilemnický evangelický farář Jakub Hála.
V neděli Vzkříšení 21. dubna se sejdeme ve vrchlabském sboru už v 6:00 a společně přivítáme příchod světla (svítání začíná v 5:17, slunce vyjde v 5:51). Budeme u toho zpívat, hrát na kytaru i klávesy, číst si v Bibli i biblických příbězích, společně posnídáme… A v 9:00 začnou bohoslužby s Večeří Páně, které povede sestra farářka Daniela Brodská.

Comments are closed.