Reakce Synodní rady na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví

Přikládáme vyjádření Synodní rady k dnešním opatřením ke koronaviru Covid-19, vyhlášeným bezpečnostní radou státu.
 
Podotýkáme, že se nedělní bohoslužby v neděli 15. března od 9:00 ve Vrchlabí normálně konají, včetně navazujícího výročního sborového shromáždění s volbou nového staršovstva.
 
Jen, prosíme, dodržujte základní bezpečnostní pravidla – hygiena a zůstat doma v případě, že se necítíte úplně zdrávi. Děkujeme.

Reakce na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví nařízené k 10. 3. 2020
Milé sestry, milí bratři,
upozorňujeme Vás na opatření ministra zdravotnictví z dnešního dne, podle něhož je s účinností ode dnešních 18:00 hod. zakázáno – krom jiného – konání bohoslužeb s předpokládanou účastí nad 100 osob současně přítomných. V případě, že se ve Vašem sboru bohoslužeb pravidelně účastní více než 100 lidí, zvažte rozdělení bohoslužeb tak, aby na žádné z nich nebylo více než 100 osob. Plánovaných sborových shromáždění se opatření netýká.
Žádáme, abyste se ve sborech důsledně řídili doporučeními a příkazy orgánů veřejné moci, které najdete např. na internetových stránkách Ministerstva zdravotnictví (http://www.mzcr.cz). Obzvláště při vysluhování večeře Páně dbejte zvýšené hygieny (např. používáním individuálních kalíšků).

Synodní rada se připojuje k poděkování Psychosociálního intervenčního týmu ČR ze dne 4. března 2020: Chceme poděkovat všem, kdo se rozhodli postarat se o sebe a druhé a nepodlehnout strachu. Usnadňují tak život sobě i dalším lidem kolem. Myslíme na lidi v karanténě, na jejich blízké, na zdravotníky s novou zátěží ochranných oděvů; na lidi na úřadech, ve školách, v hromadné dopravě a ve službách, kteří dál chodí do práce a starají se o běžné fungování země nebo o to, aby se druhým dobře žilo; na lidi, kteří nadále pečují o svoje děti či sousedy nebo o náhodné kolemjdoucí. Děkujeme věcně informujícím novinářům; lidem, kteří při nakupování trvanlivých potravin myslí též na druhé; děkujeme autorům vtipů na internetu; dětem a dospělým schopným prožívat okamžik i lidem, kteří myslí na připravenost.
S bratrskými pozdravy

Vladimír Zikmund, synodní kurátor a Daniel Ženatý, synodní senior

Comments are closed.