Stav nouze: Rušíme výroční sborové shromáždení i bohoslužby do Květné neděle

Milé sestry, milí bratři,
na základě dnes vládou vyhlášeného stavu nouze v ČR a po doporučení Synodní rady ČCE (v příloze) jsme dnes dnes rozhodli o následujícím:
 
Nedělní bohoslužby se ani v našem sboru nebudou v příštích čtyřech týdnech konat, tedy až do Květné neděle včetně! Nebylo to pro nás rozhodnutí snadné, ale nakonec jsme se přiklonili k tomu, že bychom měli v situaci narůstajících počtů lidí v ČR, infikovaných koronavirem, zachovat opatrnost a být k sobě vzájemně dostatečně odpovědní a ohleduplní. Konat se nebude ani výroční volební sborové shromáždění, plánované na tuto neděli, které se odkládá na dobu, kdy se epidemická situace dostatečně zklidní a jeho náhradní termín včas oznámíme.
 
Nedělní bohoslužby se vám budeme snažit přiblížit aspoň tak, že texty kázání i texty biblické, včetně vybraných písní, budeme posílat e-mailem, případně doneseme vytištěné do schránky, a budeme je také publikovat na našem webu na adrese http://vrchlabi.evangnet.cz. Věříme, že aspoň tak si budete moci zpřítomnit Boží Slovo čtením, případně rodinnými pobožnostmi. Těšit se můžete na kázání bratrů farářů Michaela Pfanna, Jakuba Hály a Jiřího Weinfurtera, našeho kazatele Jakuba Kašpara a možná i dalších farářů.
 
Můžete též sledovat evangelické bohoslužby, pobožnosti a kázání, přenášené on-line na internetu. Rozcestník různých adres najdete na těchto stránkách ČCE. Pokud zjistíme další možnosti sledování či poslechu bohoslužeb, dáme vám vědět e-mailem nebo na sborovém webu.
 
Zároveň nabízíme starším členům a členkám pomoc, jakou budou potřebovat a my budeme schopni poskytnout (například s nákupy, cestami k lékaři, apod.) – volejte Jakubu Kašparovi na 724 175 927 nebo bratru faráři Michaelu Pfannovi na 605 028 995.
 
Pokud chcete nabídnout také sami svoji pomoc, můžete tak učinit třeba hromadnou odpovědí na tento mail, nebo dejte vědět Jakubu Kašparovi nebo Michaelu Pfannovi.
 
Pokud jde o setkávání v týdnu – biblické hodiny a nábožka – domluví se br. farář se zúčastněnými a dáme vědět e-mailem i na webu.
 
Nezapomeňme být s Bohem a hovořit s ním a k němu osobně ve svých modlitbách.
 
Ať pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, střeží vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši.
 
Vaši
Michael Pfann, farář
Eva Sedralová, kurátorka
Jakub Kašpar, místokurátor

Comments are closed.