Vrchlabí se připojuje ke sbírce Krabice od bot (tisková zpráva)

Vrchlabí (10. 11. 2017) – Také vrchlabský evangelický sbor se, již tradičně, letos zapojuje do sbírkové akce Diakonie ČCE „Krabice od bot“. Smyslem akce je obdarovat vánočními dárky děti z chudých rodin či rodin v jiné svízelné životní situaci. Akce začíná v pondělí 13. listopadu a končí v pátek 8. prosince!

„Pro všechny, kdo se chtějí do sbírky zapojit, je postup vcelku jednoduchý: do krabice (třeba od bot) zabalíte vhodné vánoční dárečky (nemusí opravdu jít o nic drahého, jde o to, co pomůže a potěší), krabici zabalíte do vánočního papíru a na ni nalepíte ceduličku s popisem, pro koho dárek je – třeba „dívka, 8-10 let“. Krabici pak přinesete k nám do sboru na adresu Českých Bratří 112 ve Vrchlabí,“ říká místokurátor vrchlabského evangelického sboru Jakub Kašpar.

Krabice přijímáme ve vrchlabském evangelickém sboru (Českých Bratří 112, vedle restaurace Partyzán) mezi 13. listopadem a 8. prosincem nejlépe v pondělí, úterý nebo čtvrtek mezi 16:00 a 18:00. Pokud by tento čas nevyhovoval, je možné se po telefonu zkusit domluvit na jiné době s Janou Michlovou (731 104 122).

Darované krabice poputují dětem ve Vrchlabí a v okolí, které vyberou kolegyně z Odboru sociálního a zdravotního Úřadu Města Vrchlabí.

Rady, co se hodí do krabice, najdete na stránkách Diakonie ČCE (www.krabiceodbot.cz/chci-se-zapojit/co-zabalit-do-krabice), či na jejím facebookovém profilu (www.facebook.com/darujkrabiciodbot).

Další informace k celé akci, včetně podrobnějších instrukcí, najdete na www.krabiceodbot.cz

 

Kontakt:
Jakub Kašpar, místokurátor FS ČCE Vrchlabí, tel.: 724 175 927, e-mail: vrchlabi@evangnet.cz
Judit Brodská, Diakonie ČCE, tel.: 733 676 207, e-mail: judit.brodska@diakonie.cz

Comments are closed.