Budeme mít od Nového roku svoji farářku?

Staršovstvo sboru se v neděli 22. října po bohoslužbách sešelo se sestrou Danielou Brodskou, emeritní farářkou evangelického sboru v Kladně. Sestra Daniela je totiž ochotná pomoci našemu sboru a stát se od Nového roku na částečný úvazek naší kazatelkou.

Ještě před jednáním se staršovstvem proběhl otevřený rozhovor sestry Daniely s přítomnými členkami a členy sboru. Poté jsme během zhruba 90 minut společně domluvili znění Povolací listiny a dalších podrobností působení sestry Brodské ve vrchlabském sboru (na 0,7 pracovního úvazku na dva roky, tedy do konce roku 2019).

Seniorátní výbor pak kandidatutu Daniely Brodské na kazatelku FS ČCE ve Vrchlabí ve čtvrtek 26. října schválil a ještě ve čtvrtek odpoledne odešly našemu seniorovi br. Michalu Kittovi všechny podepsané dokumenty, potřebné k tomu, aby Synodní rada ČCE dala souhlas k volbě.

Předpokládáme zatím, že mimořádné volební sborové shromáždění proběhne hned po bohoslužbách v první neděli adventní, tedy 3. prosince, cca od 11:00 (při bohoslužbách bude naším administrátorem Tomášem Molnárem vysluhována rovněž Večeře Páně a proběhnou dva křty – sestry Aleny Johnové a sestry Evy Hawlové).

Sestra Daniela Brodská by měla naší kazatelkou být zvolena do konce roku 2019. To mimo jiné znamená, že nesmíme „usnout na pohodlných vavřínech“ a hned od počátku nepřestávat hledat kazatelku či kazatele pro náš sbor od začátku roku 2020.

Jakub Kašpar, místokurátor sboru

Comments are closed.