Sborový výlet za velkými díly do Hořic a Nové Paky

Za úžasným dílem. Tak bychom také mohli pojmenovat dnešní sborový výlet do Hořic a Nové Paky.

Nejprve návštěva Domácího hospice Duha v Hořicích a povídání s jeho zakladatelkou Janou Sieberovou. Asi jen malé děti, které byly s námi, neměly nejméně jednou během půlhodiny Janina vyprávění slzy v očích. To, co vzniklo díky Janině povolání, tomu, čím v životě prošla se svou rodinou a tomu, že to dokázala rozpoznat a vyslyšet, je vskutku neuvěřitelné. Děkujeme Bohu, že to poselství díky naší sestře Janě Michlové a jejím úžasným kolegyním funguje i u nás ve Vrchlabí.

Návštěva v hořickém sboru vlastně byla také svědectvím o úžasném díle Božím. Zdejší sbor, samostatný už 90 let, je už 23 let sborem neobsazeným. Kdo nepoznal, neví, jak těžké to je. Přesto hořický sbor ztěžka, ale stále žije.

A pak Nová Paka a nejdřív nádherná paleontologická a mineralogická sbírka zdejšího městského muzea (příznáváme, že expozice spiritismu nějak neoslovila nikoho z nás) a pak nahlédnutí vlastně neuvěřitelných děl zdejšího sboru Jednoty bratrské spolu s kazatelem Bohdanem Čančíkem a jednatelem sborové obchodní společnosti Paradix, která provozuje pražírnu kávy Orbis a hotel Centrál (a Caf Central), který sbor vlastně zachránil před zchátráním. A na závěr nádherná mateřská a základní škola Brána, které sbor JB v Nové Pace vybudoval a provozuje. Nádhera, poklona a úcta. Před bratry a sestrami z novopackého sboru JB, i před Pánem.

 

Foto: Jakub Kašpar

Comments are closed.