Slovo faráře Michaela Pfanna: Spojme se v ještě širším společenství

Milé sestry, milí bratři, milí přátelé,tuto a několik dalších nedělí slavíme bohoslužby každý doma a přece v širším společenství. Nemůžeme se kvůli karanténě společně sejít v kostele. Velmi mě to mrzí. Situace si to ale bohužel žádá. I když spolu nemůžeme být fyzicky, můžeme spolu být v myšlenkách a v modlitbách. To má zvláště v této době velikou sílu.

Nadto si i na dálku můžeme být nablízku také prostřednictvím textů bohoslužeb, které budete nacházet na našich stránkách, v e-mailech a na našem sborovém facebooku. Každý s textem bohoslužeb může naložit podle vlastního uvážení, buď si ho přečte sám, případně k tomu zazpívá vybrané písně, pomodlí se, můžete ho také využít jako podklad pro domácí pobožnost v kruhu blízkých. V textu jsou nakopírované i příslušné biblické texty, ale můžete si je směle nalistovat ve svých Biblích.

Při čtení či slavení bohoslužeb nám může být posilou, že ač doma nečiníme tak sami. Kromě našeho sboru jsme se spojili také s kolegy ze sborů okolních  – v Křížlicích, Jilemnici a Náchodě. V každém z příštích týdnů jeden z kazatelů těchto sborů (Jiří Weinfurter, Jakub Hála, Michael Pfann, Jakub Kašpar a Marek Bárta) pro nás připraví jedny bohoslužby. Paradoxně se tak v těchto dnech rozptýlení můžeme nad bohoslužbami na dálku spojit ještě v o něco širším společenství než tomu běžně o nedělích bývá.

A mimo to: zůstávejme mezi sebou v kontaktu telefony, maily, či (s dobrým uvážením) návštěvami. Neváhejte ozvat se také mně, ať už k rozhovoru či k praktické pomoci.

Přeji Vám dobrou mysl, odvážného ducha a buďte s pánem Bohem!

Váš

Michael Pfann

 

Comments are closed.