U nás je každý vítán

Dnešní den, 17. květen, se připomíná jako Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. Rádi bychom při této příležitosti dali jasně najevo, že naše vrchlabské evangelické společenství ve svém středu vítá každého, kdo přichází pro duchovní posilu a inspiraci v Božím Slovu, jako svého bratra a svou sestru. Bez ohledu na to, jakým mateřským jazykem mluví, jakou barvu má jeho pleť, a také jaké je sexuální orientace či jak vnímá svou genderovou identitu.

Jak konstatoval 20. května 2022 Synod Českobratrské církve evangelické, „lidé homosexuální orientace mnohdy necítí v našich sborech dobře. Je nám to líto.“ Uvědomujeme si, že mnozí se možná v církevním společenství obávají předsudků, nepřijetí a odsudků a rádi bychom dali najevo, že nic z toho u nás nemá místo – na rozdíl od všech bratří a sester jakékoli sexuální orientace.

„Bůh dosvědčil svou lásku ke všem lidem, zejména k opomíjeným a opovrhovaným. Na kříži na sebe vzal hřích každého člověka a ve svém vzkříšení dává každému naději nového života,“ abychom opět citovali z prohlášení Synodu ČCE z 20. 5. 2022. „Bůh ve své lásce přichází ke každému z nás. Tím také ovšem často překračuje hranice dané lidskými předsudky.“

Přejeme si, aby i v našem sboru nacházeli všichni lidé, tedy také lidé s homosexuální orientací, bezpečí a domov a cítili se  přijímáni i se svými partnery a partnerkami.

Za staršovstvo vrchlabského evangelického sboru

Michael Pfann, farář a Jakub Kašpar, kurátor

 

Comments are closed.