Ohlédnutí za Českým tensingovým festivalem Labyrint 2022

O podzimních prázdninách 2022 se vrchlabské náměstí rozeznělo hudbou. Na Český tensingový festival s  názvem Labyrint se do Vrchlabí sjelo přes padesát mladých lidí z celé České republiky. Během tří dnů zvládli  nacvičit hodinové představení, se kterým vystoupili na náměstí T. G. Masaryka.

Program celého festivalu byl velice pestrý. Kromě zpívání, tančení a hraní divadla byly pro účastníky připraveny  zábavné hry, challenge, workshopy a tzv. „free-time pointy“ čajovna, kaple, kreativní koutek a jamstage, kde  mohli účastníci trávit svůj volný čas. Jeden večer byl také věnován koncertům jednotlivých tensingových skupin.

Záznamy a fotky ze všech koncertů najdete na festivalových stránkách festival.tensing.cz.

Český tensingový festival se koná každý rok na podzimní prázdniny, vždy ve městě působení jedné z  tensingových skupin. V současnosti v Česku pod záštitou YMCA celoročně fungují tyto skupiny: eloročně fungují tyto skupiny: Ten Sing Pražský Tyjátr, Kolín, Pelhřimov, Třebíč a Vrchlabí (Instagram tady).

Ten Sing kromě festivalu pořádá během roku spoustu dalších akcí – kromě festivalu je to třeba Vánoční Gospel Night stream.

Aby vám nic neuniklo, sledujte nás na našich sociálních sítích (Facebook, Instagram). Pokud vás Ten Sing zaujal a je vám mezi 12 a 26 lety, přijďte se podívat na tensingové zkoušky. Časy zkoušek najdete na instagramových profilech jednotlivých skupin. A jestli ve vašem městě žádný z tensingů nepůsobí, rádi vám pomůžeme s jeho založením. Těšíme se na vás na další tensingové akci.

Saša Loudová

 

Comments are closed.