Začala Postní sbírka 2024: Pomáháme dětem chodit do školy

Na popeleční středu 14. února začala Postní sbírka 2024: Pomáháme dětem chodit do školy!

I letos zveme všechny kolem sebe k účasti na dalším ročníku Postní sbírky, která představuje nezištné a významné vyjádření solidarity s lidmi, kteří potřebují naši podporu. I letos to jsou hlavně děti a jejich nemajetní rodiče.

Jako již téměř každý rok i letos využije Humanitární středisko Diakonie ČCE vybrané prostředky na podporu komunitní školy a školky v jižním Bejrútu, kam denně dochází děti z chudých syrských a libanonských rodin.

Kvůli přetrvávající ekonomické a politické krizi v Libanonu jsou stále nedostupné nebo velmi drahé věci denní potřeby, potraviny či pravidelné dodávky elektrické energie. Rovněž státní vzdělávací systém se v Libanonu nachází v hluboké krizi a problémech.

Dobré vzdělání s lepší vyhlídkou dobré práce přitom představuje možnost pro chudé Syřany i Libanonce získat tolik potřebnou naději do dalších dní. Proto Humanitární středisko Diakonie ČCE dlouhodobě spolupracuje a podporuje komunitní centrum Taháddí, které zajišťuje vzdělávání dětí a mladých dospívajících. Potřebným rodinám navíc poskytuje zdravotní, psychosociální a též potravinovou pomoc.

Dary ze sborů ČCE v rámci Postní sbírky v roce 2023 podpořily toto skvělé centrum v hodnotě více než 600 tisíc korun! Děkujeme!

U nás v kostele bude od neděle 18. února kasička na příspěvky do Postní sbírky.

Přispět můžete i přímým darem přes https://www.darujme.cz/projekt/1204258, převodem na sbírkové konto č. 2400384700/2010, variabilní symbol: 3247, nebo nákupem na https://www.pomahejdarkem.cz/

Další informace: www.postnisbirka.cz

Koordinátorka sbírky: Jitka Kozubková, e-mail: kozubkova@diakoniespolu.cz, mobil: +420 734 490 035

 

Comments are closed.